Goede voorzieningen

In het noordoosten van Apeldoorn vindt u de nieuwbouwwijk Zuidbroek.
Op deze locatie, waar vroeger agrarische bedrijvigheid werd verricht, wordt gefaseerd een diversiteit aan woningtypen gerealiseerd. Zo ontstaat er een geheel nieuwe wijk, waar iedereen zich al snel thuis voelt.

Zuidbroek bestaat uit drie deelgebieden; het Mozaïek, het Rooster en de Wellen. Verspreid door de wijk vindt u hier diverse voorzieningen zoals scholen, winkels, sport- en recreatievoorzieningen en gezondheidszorg. De dagelijkse boodschappen doet u dus gewoon ‘om de hoek’.  Even verderop in de wijk vindt u de Groene Wig. Een ruim opgezet groengebied waar u heerlijk kunt wandelen en waar kinderen zich op de uitgestrekte velden lekker kunnen uitleven. En in de zomer kunt u hier lekker ronddobberen in de vijver met een rubberbootje.

Apeldoorn, een stad met vele mogelijkheden

Apeldoorn is een plaats met geschiedenis, dat ziet u overal terug. Bijvoorbeeld in de binnenstad waar je een mengsel van oud en nieuw tegenkomt, maar waar toch de oude dorpskern ook heel herkenbaar is. Maar de historie ziet u ook terug in Paleis Het Loo. Vroeger de thuisbasis voor de Koninklijke familie en tegenwoordig een nationaal museum.

In de binnenstad van Apeldoorn vindt u een keur aan winkels, van grote winkelketens, tot de kleinere speciaalzaken. Ook voor een gezellig etentje bent u in Apeldoorn aan het juiste adres. Verspreid door het centrum vindt u namelijk een diversiteit aan restaurantjes. En voor een dagje ontspanning gaat u natuurlijk naar de Veluwe! Heerlijk een dagje wandelen of fietsen in dit prachtige natuurgebied. Apeldoorn is met recht een stad met vele mogelijkheden.

Uitstekend bereikbaar

Apeldoorn is ook uitstekend bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. De stad wordt namelijk omarmd door de snelwegen A1 en A50. Zo zijn steden als Amersfoort en Zwolle goed te bereizen. Maar ook met het openbaar vervoer bent u snel op de plek van bestemming.


 

Terug