Wonen voor iedereen

Binnen Oorspronkelijk Wonen onderscheiden wij verschillende woningontwerpen. U heeft de keuze uit eengezinswoningen, drie-onder-één-kapwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande villa’s. Alle woningen worden opgetrokken in een tweetal donkere kleuren gevelmetselwerk, waarbinnen creatief wordt omgesprongen met diversiteit door gevelaccenten van onder andere wit sauswerk, bloemkozijnen, erkers, gevelverbijzonderingen, hoekoplossingen met luifels en verspringende gevelvlakken.

Binnen de context van de omgeving en haar bewoners, is de architectonische uitstraling door middel van materiaalgebruik, kleurenbeeldspraak en detaillering, landelijk/klassiek met een moderne uitstraling en zal het begrip ‘Oorspronkelijk Wonen’ zich niet alleen beperken tot de woning zelf, maar een bijdrage leven aan een complete en hoogwaardige leefomgeving.

Woningen Cluster 8

In wooncluster 8 onderscheiden we zeven woonblokken in verschillende verschijningsvormen gesitueerd aan vier straten. We vinden naast 6 drie-onderéén-kapwoningen, 2 twee-onder-éénkapwoningen, 4 eengezinswoningen, 6 eengezinswoningen XL en 11 eengezinswoningen XXL.

De woningen worden voorzien van schildkappen in combinatie met zadeldaken. De overige beeldbepalende elementen zijn de luxe (halfronde) voordeuren voorzien van rollagen, het siermetselwerk en de betonnen spekbanden in combinatie met de betonnen lateien en vensterbanken.
De zinken goten van de eengezinswoningen worden voorzien van een betimmering van hout aan de onderzijde. De woningen aan het Schegpark worden voorzien van luxe bakgoten inclusief zinken hemelwaterafvoeren, alsmede van gemetselde schoorstenen. De hoeken van het wooncluster worden voorzien van doorgaande tuinmuurbeëindigingen waardoor een goed herkenbare erfafscheiding ontstaat.

Cluster 8 kenmerkt zich door een nieuwe architectuurstijl, de Nieuwe Haagse School.

Klik op een woning om het woningaanbod te bekijken

Terug